Jääkiekkokaudet lähestyvät ja on aika tarkistaa varusteiden kunto

Jääkiekkokaudet lähestyvät ja on aika tarkistaa varusteiden kunto

Jääkiekkokausi alkaa taas hiljalleen lähestyä, useissa paikoissa on jo päästy jäällekkin. Kesän aikana varsinkin juniorit tapaavat kasvaa pituutta, joten varusteiden sopivuus kannattaa tarkistaa. Jääkiekkovarusteiden tehtävä on suojata käyttäjää, on siis äärimmäisen tärkeää että varusteet eivät ole pienet tai että ne ovat ehjät.

Tarkista nämä

1. Housut ovat riittävän pitkät. Housut jalassa mentäessä kyykkyyn (vessanpytty asentoon) ei saa polvisuojan kupin ja housun alareunan väliin jäädä avointa kohtaa joka paljastaa polven yläpuolisen osan.

2. Polven ollessa polvisuojan kupissa tukevasti polvisuojan alareuna ei saa olla liian ylhäällä. Jos luistimen iltti (luistimen kangasläppä) ei mahdu kunnolla polvisuojan alle vaan on todennäköisesti polvisuoja liian pieni. Tarkista myös että polvisuojan kuppi on ehjä, eikä se ole halki. Halkinainen polvisuoja ei suojaa kovalta kiekolta vaan saattaa murtaa polvilumpion pahimmillaan.

3. Kypärän on oltava ehdottoman ehjä. Halkeama kypärässä (kypärä roskakoriin), myös ristikko ei saa jäädä liian ylös, vaan leukakupin on oltava leuan kohdalla hieman irti leuasta.

4. Luistimien niitit pohjassa ehjät, luistimien terämuovit ehjät. Luistimen hajotessa kovassa vauhdissa alle, voi aiheutua vaarallisia tilanteita etenkin kulmien lähellä.

5. Hartiasuojan oikea koko. Hartiasuojan ja housujen ollessa päällä ja mentäessä syvään kyykkyyn ei saisi jäädä juurikaan ylimääräistä tilaa vatsan seudulle. Pieni aukko siihen jää aina toki, mutta ei yli 15cm aukkoa.

6. Tarkista kauttaaltaan muutkin varusteet. Normaali jälki ja rispaantuma ei haittaa mitään. Tärkeää on tarkistaa kaikki suojat missä on "kovia muovisuojia", että kovamuovit ovat ehjät koska niiden tehtävä on suojata iskuilta.

7. Oikein kokoinen alasuoja joka pysyy paikallaan. Ei löysiä remmejä - Kuppi ehjä - Oikea koko.

8. Kaulasuoja on oikean kokoinen, pysyy tukevasti paikallaan ja on nykyaikaista viiltosuojattua mallia. TUUBIHUIVI EI OLE VIILTOSUOJATTU. Kaulasuojan tehtävä on suojata kaulaa luistimen viilloilta. Huomioitavia muita asioita jotka vaikuttavat pelimukavuuteen.

1. Oikean pituinen maila. Mailan tulisi yltää luistimet jalassa noin - leuan ja nenän väliin.

2. Pelihanskojen kämmenet ehjät. Pahimmillaan saattaa komposiittimailasta irrota esimerkiksi terävä lastu joka uppoaa ihoon, ei kovin vaarallinen mutta erittäin kiusallinen häiriötekijä.


Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.

Uusimmat tuotteet
Uusi
Bauer Vapor 1X INT Räpylä
Bauer Vapor 1X INT Räpylä
79,90 €
Uusi
Goalie PRO Butterfly Kilpi SR
Goalie PRO Butterfly Kilpi SR
79,90 €
Uusi
Reebok Crosby 87 Edition YTH-M Hartiasuojat
19,90 €
Uusi
CCM Quicklite 8
24,90 €
Uusi
Warrior Bentley 9
9,90 €
Uusi
Bauer Supreme 8
14,90 €
Uusi
CCM SGK 8
19,90 €
Uusi
Suomi leijonapaita SR-XXXL
24,90 €
Uusi
KOHO 2235 JR-M
14,90 €
Uusi
CCM RBZ40 Left 85 flex P19
CCM RBZ40 Left 85 flex P19
29,90 €
Uusi
JOFA JDP 5k SR-L Hartiasuojat
29,90 €
Uusi
Fischer CT150 8
24,90 €
Uusi
Bauer BHH5100 -M Kypärä
Bauer BHH5100 -M Kypärä
29,90 €
Uusi
Bauer S150 YTH-M Hartiasuojat
19,90 €
Uusi
Bauer Supreme one.4 35
24,90 €